НОВ ЖИВОТ

вторник, 18 август 2015 г.

Здравословно хранене според зодията

Овен
Представителките на зодия Овен започват диети с голям ентусиазъм, но се отказват, ако не свалят бързо килограми. За жените Овен най-подходяща е диета, включваща риба, месо, пресни салати и плодови сокове, като ябълков сок или сок от грозде, за да регулират метаболизма си.
Телец
Жената Телец сваля килограми бавно, но за постоянно. Трябва да се въоръжи с голямо търпение и е склонна да се храни здравословно. Препоръчват се ябълки, грозде, зеленчуци и подправки като чили или къри, както и пълнозърнести храни. Телците трябва да избягват бисквити, бонбони и сосове с високо съдържание на мазнини.

Близнаци

Жените Близнаци обикновено се хранят нездравословно и набързо. Те трябва да ядат по няколко пъти на ден, и да заменят кафето и напитките, съдържащи кофеин, с чай. Препоръчани храни са пресните плодове като портокали, грейпфрути или праскови, както и свежи зеленчуци.
Рак
Жените Рак са истински кулинарни таланти и все опитват нови рецепти. Затова трябва да се придържат към разнообразна диета с малко мазнини. За представителите на този зодиакален знак се препоръчват риба, грозде, зелев сок, броколи и карфиол. Трябва да избягват захар, тестени изделия, бял хляб и бира. Раците лесно се поддават на стрес и тревожност, което може да доведе до язва или стомашни разстройства. Затова най-важен за тях е балансираният начин на хранене.
Лъв
Жените, родени под знака на Лъв обичат свободата, хубавата храна и изисканите питиета. За щастие те имат и добър метаболизъм, който им позволява винаги да са жизнени. Трябва да се хранят с богати на желязо зеленчуци като спанак или броколи, грозде, кокосови орехи и стафиди.
Дева
Жените Дева трябва да щадят чувствителната си храносмилателна система. Най-подходяща за тях е вегетарианската диета. Сред харните, които се препоръчват за тях са варени зеленчуци, спанак, салати, пълнозърнести храни, целина, домати, ябълки, банани и кафяв ориз.
Везни
Везните трябва да пият много вода, да избягват алкохолните и подсладени напитки и да следват диета, богата на протеини. Също така е добре да ядат много риба, морски дарове, кисело мляко, кафяв ориз, царевица, домати, спанак, аспержи, грозде, ябълки, ягоди и бадеми.
Скорпион
Родените под този знак могат да ядат кафяв ориз, зелена салата, целина, пшенични кълнове, краставици, череши, портокали и лимони. Мъжете скорпиони често са погълнати от работата си и понякога забравят да се хранят. Затова трябва да включат в диетата си хранителни продукти, които се приготвят бързо и лесно.
Стрелец
За родените под този огнен знак се препоръчват пресните плодове, салати, зелени чушки, смокини, ягоди, круши, ябълки, картофи, пълнозърнести закуски, яйчен жълтък. Приемайте достатъчно протеини от печено пилешко месо и риба. Избягвайте мазнините, пикантните сосове, сметаната, маслото и захарните изделия. Внимавайте много с алкохолните напитки, не само, за да предпазите черния си дроб, но и за да поддържате кожата си свежа.
Козирог
Козирозите обикновено работят много и се хранят нездравословно. От съществена важност за тях е да се придържат към диета, богата на протеини и калций, защото така костите, кожата и зъбите се поддържат в добро състояние. Препоръчват се крехко месо, риба, картофи, макаронени изделия, царевица, яйца и кокосови орехи, но трябва да се избягват пикантните храни.
Водолей
Жените Водолей трябва непременно да се придържат към диета ниска на мазнини. Не бива да консумират храни от заведения за бързо хранене, сладки неща и сосове, богати на мазнини. Препоръчват се плодове, особено ябълки и цитруси, както и сушени плодове.
Риби
Рибите обичат хубавата храна, но тялото им е чувствително и за да започнат диета им е нужна подкрепата на приятел. Трябва да приемат храни, богати на желязо като черен дроб, яйца, бъбреци, пълнозърнести храни, сушени семена, спанак, скариди, грозде, сушени сливи, кайсии и праскови. Нужно е още да намалят консумацията на сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар