НОВ ЖИВОТ

сряда, 19 август 2015 г.

Зодии и здраве

Представителите на различните зодии са податливи към различни видове болести. Така например Овенът бързо се възстановява след боледуване, но често страда от невралгии и психически разстройства. Стомахът, зъбите и очите са слабите му места.
Телецът често страда от проблеми с гърлото и с пикочния мехур. Сърцето и половите органи са проблемна зона. Лошото при Телеца е, че ако е повален от болест, трудно намира съпротивителни сили.
Близнаците лесно се поддават на нервен срив, влияят се и от промените на времето, което често завършва с настинка. Ревматизъм, алергии и проблеми със ставите мъчат Близнаците.
Ракът често получава стомашни проблеми, които възникват най-вече заради неговата хиперчувствителност. Представителите на тази зодия са живо доказателство, че здравето пряко зависи от настроението и нервната система - когато са щастливи, те са здрави.
Лъвът е застрашен от инфаркт и инсулт, най-вече заради факта, че си позволява прекалено големи физически натоварвания, без да щади сърцето и главата си.
Девата страда от болести на жлъчката, стомаха и панкреаса, има склонност към образуване на хернии. Вътрешните терзания на Девата съсипват храносмилателната й система.
Везните са застрашени от болести на пикочния мехур и на стомаха, най-вече заради страстта им към лютото. Представителите на тази зодия трябва да следят за най-малките признаци на базедова болест.
Скорпионът се радва на добро здраве, което обаче може да пострада при претоварване. Болести на храносмилателната система и кожни проблеми тормозят Скорпиона.
Стрелецът бързо се възстановява при болест. Психическите натоварвания при него се отразяват на общото му здравословно състояние. Ставни проблеми и болести на дихателната система са често срещани при Стрелеца.
Козирогът трябва да се пази от студено, тъй като прекалено лесно настива. Костната му система страда от липсата на калций, затова е добре да зарежда организма си с този елемент.
Водолеят най-често има проблеми с разширени вени. Очите, сърцето и нервната система на Водолея са податливи към различни заболявания.
Рибите лесно се заразяват от болести на дихателните пътища. Нервната система и белият им дроб са слабото им място. Неправилният им начин на хранене може да доведе до проблеми с черния дроб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар