Естествено, шансът точно днес всички Раци да спечелят от Тотото или всички Водолеи да срещнат голямата си любов, както е написано във вестникарския хороскоп, е меко казано равен на 0,001.
Оказва се обаче, че месеците, през които сме родени, все пак предопределят жизнения ни път по някакви неведоми стечения. Това вече е доказано научно.
Рожденният месец предразполага хората да се насочат към определени професии, установиха учени, анализирали информация от последното преброяване на населението във Великобритания.
През януари например, се раждат повече лекари и инкасатори, но не и металурзи.
Февруари е месецът на творческите професии, март е добър за пилотите.
Април и май дават възможност за най-разнообразни професии, но родените през април са с повече здравословни проблеми и по-нисък коефициент на интелигентност, а дошлите на белия свят през май нямат спортни качества, но могат да се изявят в политиката, като Джон Ф. Кенеди и Тони Блеър.
През летните месеци почти не се раждат лекари и зъболекари.
Юни дава шанс детето да стане директор, както и нобелист.
През юли са родени много строители, машинисти, актьори и писатели.
Август е месецът на строителите. Американските президенти Барак Обама и Бил Клинтън също са родени през този месец.
Родените през август имат дарба както за спорт, така и за академични науки.
Септемврийските деца са с много по-добър успех в училище през първите години от августовските, но друга причина за постиженията им е фактът, че те са най-големите в класа.
Най-дълголетни са хората, родени през октомври.
Ноември предразполага към психични разстройства.
През декември се раждат повече зъболекари и месии, както религиозни, така и политически - от Исус до Сталин и Мао Цзедун, допълва БТА.
А вие, кога сте родени и какво работите?