Жените Козирог са упорити, понякога могат да бъдат властни и обичат да преследват целите си докрай.
Тяхната независимост и вродени лидерски умения често са обект на завист, особено от хората, които не разполагат с тези качества.
Дамите с тази зодия са силни и макар че рядко губят самообладание, по-добре не рискувайте да разберете какво точно се случва, когато го направят. Те могат да устоят на всяка буря, на всяко разочарование или трагедия и да намерят начин да продължат напред и нагоре.
Жената Козирог трудно би се влюбила от пръв поглед. Тя не обича да губи времето си с безсмислени флиртове. За нея любовта е нещо много сериозно, с което човек не бива да си играе. Дамите, родени под този зодиакален знак, вземат нещата в собствените си ръце и често се опитват да контролират и своите любовни отношения.
Козирозите жени са проницателни и наблюдателни. Те прекарват известно време с техния обект на желания, за да го опознаят. Обикновено биха си позволили да допуснат някого повече, само ако преди това са го проверили и оценили по свой собствен начин. Разбира се, винаги съществува вероятност, когато жената Козирог да бъде „неподготвена“ и емоциите ѝ да надделеят.
Любовни отношения с жена Козирог:
Първоначалното впечатление може да се окаже грешно, когато става въпрос за дама с тази зодия. Въпреки че на пръв поглед тя е покорна в любовните си отношения, вродената независимост на жената Козирог никога няма да ѝ позволи тя да се превърне в „робиня“.
Тя е равностоен партньор в една връзка и ще остане до любимия си, когато нещата се усложнят. Перфектната връзка с жена с този зодиакален знак е комбинация от любов и сигурност. Добавете нотка непредсказуемост и вълнуващи изненади (дори и рядко) и ще добиете ясна представа какво е да бъдете с жена Козирог.
Сексът с жена Козирог:
И макар че тя иска да изглежда като въплъщение на студенина и спокоен прагматизъм, когато става въпрос за леглото, дамата с тази зодия е всичко друго, но не и това. Ще се радвате да разберете, че жената Козирог често е готова за страсти между чаршафите и още по-приятно – готова е за експерименти в секса. Тя не се нуждае от фантазии, а просто от емоционална връзка с партньора ѝ. Жената Козирог би се отдала истински само на силна, вежлива и секси половинка в спалнята.